Logboek

16 juni 2014
Zo, dat scheelde niet veel of er zat een gat van 2 jaar in dit blog. Op 16 september 2012 plaatste ik mijn laatste bijdrage. Op de kop af dus 1 jaar en 9 maanden geleden. Met zoveel energie begonnen en toch na een paar maanden al overwoekerd door de waan van de dag. Er gebeurde nogal wat in de bedrijfjes waarin ik participeer: Delken&Boot, 6C en Via-4. Daar ging (en gaat) veel energie en aandacht naar toe. De resterende energie was nodig voor het gezinsleven en het sociale leven. Dat ging soms net.

En sinds februari 2013 weet ik dat ik Parkinson heb. Zoals het zich laat aanzien: geen progressieve variant. Vorige week, aan de vooravond van mijn verjaardag, had ik daarover een gesprek met mijn zwager Jan. Parkinson heeft als een van de kenmerken dat het je wereld verkleint. Jan bracht mij het inzicht hoe belangrijk het dus is zelf de beweging naar buiten te blijven maken. In mijn geval: weer te gaan maken. Dus binnenkort weer op naar het atelier en vandaag de draad van het webblog weer opgepakt. Hallo lieve mensen, ik ben er weer.

29 augustus 2012
Je bent nooit te oud om te leren. Soms heb je zo’n bewustzijnsmoment dat je dat weer overkomt. Mij overkwam het zondag, bij Zomergasten met Adriaan van Dis die koos voor een fragment met Francis Bacon, kunstschilder.

24 augustus 2012
Nieuw blog. Over de uitstraling die een topmanager kan hebben, door een ‘top’ manager te zijn. En wanneer wordt je dat? Door je baas blij te maken? Tijd voor een blog.

15 augustus 2012
Het was even wat  stiller op dit blog. Ja, de agenda was vol, maar vooral de geest was vol: voor de derde keer werd ik opa van een prachtige kleindochter. Na Fenne (5) en Liva (1,5) nu Ninthe. Overal blijheid; nieuw leven geeft nieuwe kansen.
Dus even geen blogs.

Maar vandaag ineens de aanleiding: door een met dit voorgaande heel tegenstrijdig onderwerp in het nieuws: zelfmoord. Dat is juist géén kansen meer zien. Zoals gebruikelijk wordt dit blog om 16.42 geboren.

07  augustus 2012
TIjd voor een nieuwe imprint: Barbara Marx  Hubbard. Vandaag te publiceren. Snel gevolgd door een op het onderwerp ‘collectieve bewustwording’ aansluitend blog.

02 augustus 2012
Een nieuw blog. Opgewekt door Ervin Laszlo, authoriteit op het gebied van ‘de nieuwe tijd’. Publicatie op 03 augustus.

25 juli 2012
Het kon niet anders: op 25 juli moet er een blog komen over deze ‘dag buiten de tijd’.

Ook een nieuwe imprint voorbereid: moeder Theresa. Dat vraagt om uitleg en die geef ik ook in de inleiding. Publicatie de 26e.

Verder ook gewerkt aan meer citaten van Arnold Cornelis. Het mag niet blijven bij zijn quotes. Daarvoor is hij toch te belangrijk voor mij. Ik verzamel nu zeven passages uit zijn drie boeken. Vanaf 27 juli t/m 2 augustus elke dag een passage uit een van zijn drie boeken.

Tot slot in de rechterkolom onderaan een tagwolk toegevoegd.

19 juli 2012
De zevende imprint geplaatst en gepubliceerd: Arnold Cornelis. Ik kan hem niet genoeg dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan mijn leven. Omdat zijn betekenis voor mij niet in één imprint te vangen is, ook maar een eerste blog begonnen over zijn, voor mij, belangrijkste thema. Publicatie: de 20e. Als altijd: 16.42 uur. Ik vrees dat het bij dat ene blog niet blijft de komende tijd.

14 juli 2012
Twee imprints geschreven en klaargezet voor publicatie. Over Tao van Poeh op 16 juli en mijn imprint van Kees van Zijtveld op 18 juli.

13 juli 2012
Eerste ruchtbaaarheid gegeven aan dit blog. Er is nu voldoende vulling voor een eerste bezoek. In de toekomst komen er nog twee rubrieken bij: over boeken en een presentatie van mijn schilderijen. Maar eerst de dertien imprints verder uitbouwen en continueren met de blogs.

12 juli 2012
Een nieuwe imprint toegevoegd: Marten Toonder.

10 juli 2012
Een blog toegevoegd aan het eerste over de wetenschap. Publicatie op de 11e.

Vandaag onverwacht een hernieuwd contact via lInkedIn met een oud Triam collega: Marlies. Zij refereerde aan het feit dat ik in Triam verband er nog wel eens op wees dat ‘als je het duk krijgt, je dan eerst je schoenen uit moet doen en de benen op tafel moet leggen’. Dat leek me een aardige aanleiding voor een blog. Publicatie op de 15e. Het 13e blog moet uiteraard gepubliceerd worden op vrijdag de 13e. Het onderwerp? Dertien keer raden.

9 juli 2012
Nieuwe imprint geplaatst, de derde: Allvin Toffler. In 1980 / ’81 raakte hij mij met de opening van zijn boek ‘De derde golf’.

Voor de 10e een blog geschreven over de overschatting van de wetenschap, naar aanleiding van het verbod om op de verpakking van homeopathische geneesmiddelen te zetten waartoe dat middel dient.

8 juli 2012
In het menu ‘Ook nog…’ een uitgebreider artikel opgenomen dat ik in mei 2008 schreef voor de onderwijsbeleidscommissie van D’66. Het artikel zelf nog eens nalezend lijkt mij de inhoud nog steeds actueel. De politieke onmacht minstens nog even groot.

4 juli 2012
Naar aanleiding van een mooi kloosterbezoek gisteren ineens een blog geschreven over een controversieel onderwerp: God. Ik gun iedereen zijn overtuigingen, maar ik weet het nu: ik zeg “adieu à Dieu”.  Moeten zeker ook blog-vervolgen op komen. Ik wacht het juiste moment  daarvoor nog even af. Wordt gepubliceerd op 7 juli.

3 juli 2012
Toch nog maar een blog toegevoegd aan de reeks over ‘zinloos rijk’. Eerste globale verkenning van de gevolgen. Ik word steeds meer in het idee bevestigd. Publicatie op 6 juli.

2 juli 2012
Twee blogs geschreven over ‘zinloos rijk zijn’. Publicatie op 4 en 5 juli  Zat al jaren in het hoofd. Is nog veel meer over te denkelen dan in deze twee blogs. Komt later wel.

26 juni 2012
Nieuw blog klaargezet: ‘De versnelling van de tijd’.  Vandaag deel 1, morgen deel 2. Voor 30 juni een tweede imprint klaargezet: prof.  Heering en zijn beschouwing over de Homo Viator.

25 juni 2012
Klaargezet voor publicatie om 16.42 uur: ‘Leer ik het nu nooit’. Een column uit 2007 over een leven lang leren. Herinnerde mij er ook aan dat ik ooit een hoofdstuk schreef voor het boek ‘Passie in organisaties’, onder eindredactie van Boyd Hendriks. Het hoofdstuk is te lang voor deze site; ik ga het daarom in delen publiceren en mogelijk daarvoor want bewerken. Let op publicaties met de titel ‘ Van binnen naar buiten leren’.

Voor 28 juni klaargezet: ‘Ontbrekend toezicht’ (2008). Een column over de neiging alle toezicht steeds maar te verscherpen. Is dat de weg die we moeten gaan?

21 juni 2012
Het menu ‘imprints’ toegevoegd en een eerste imprint opgenomen. Deze rubriek zal in de zomermaanden verder worden gevuld.

19 juni 2012
Menu ‘Ook nog’ toegevoegd ruimte voor columns en artikelen die ik eerder schreef. Getwijfeld of ik ze één op één zou overnemen of geredigeerd. Ik heb voor het eerste gekozen. Dat geeft een beter beeld van de ontwikkeling van mijn ontwikkeling. En als dat tot iets heeft geleid zal dat ongetwijfeld ook leiden tot een nieuw blog.

18 juni 2012
Het eerste inhoudelijke blog geplaatst. Waar moet je beginnen? Er is zoveel. Gekozen voor iets wat me al heel lang bezig houdt: ‘hoop’.

13 juni 2012
Blog gestart. Voorlopig gekozen voor een eenvoudige opzet. Laat maar organisch groeien. Op 13 juni 2014 maken we de balans op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *