Waarom Piet gaat bloggen

Het is vandaag 13 juni 2012, de dag dat ik 65 word. Om 16.42 wel te verstaan; het moment waarop dit blog is gelanceerd. Het is een goed moment om bij stil te staan. Voor velen is 65 de leeftijd waarop een nieuw leven begint: ‘eindelijk tijd voor de leuke dingen’. Stoppen met werken. Er wordt naar toe geleefd. “Hoe lang moet jij nog?”

Ik ervaar dat anders, hoewel er ook bij mij sprake is van een nieuwe start: de start van dit blog. En 5 cycli van 13 jaar zijn ook mooi voor iemand die 13 als het geluksgetal ziet. In een van de volgende blogs kom ik daar ongetwijfeld nog op terug. Ik zie deze dag als een goede gelegenheid het verleden te eren, niet te koesteren. En om te kijken waar en wat je bent en waar naar je toe gaat. Wie mij kent weet het: ‘anders kijken, anders denken, anders doen’. Klinkt zwaarder dan het in de praktijk is. Maar wat ik zie, denk en doe ga ik in deze blog met iedereen delen die daar geinteresseerd in is. Zo’n 13 keer per maand. Lees mee en reageer.

En verder ga ik door met alles waarmee ik al bezig was: leuke dingen doen!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie door Piet Boot . Bookmark de permalink .

Over Piet Boot

BIO Piet Boot (1947) De aanloop Piet haalde in de avonduren zijn MO-A onderwijskunde terwijl hij gedurende die tijd met zijn diploma ‘pedagogische Academie’ op zak, voor de klas stond. MO-B volgde gedurende de eerste jaren bij de Schoolbegeleidingdienst waar hij uiteindelijk 12 jaar lang ervaring opdeed in het begeleiden van schoolteams bij veranderingsprocessen. De hink Het onderwijs bood hem uiteindelijk te weinig ruimte en Piet richtte zich (met 2 collega’s) op de bedrijvenmarkt. ‘Triam, bureau voor Toegepaste Onderwijskunde’ was dè voorloper in de markt van het leveren van onderwijskundige diensten: de ontwikkeling van bedrijfspecifieke opleidingen en –documentatie. Piet heeft het vermogen een aantal jaren in de tijd vooruit te kunnen kijken en ontwikkelingen vroegtijdig te zien aankomen. Daarop liet hij Triam ook met een cyclus van 5 – 7 jaar groeien naar nieuwe niveaus van dienstverlening: eerst kwaliteitsmanagement, later kennismanagement. Piet vindt creëren belangrijker dan beheersen. Dat merk je ook aan een van zijn uitlaatkleppen: dan vind je hem in zijn kleine atelier, bezig om met olieverf ruwe doeken te produceren. De stap Toen Triam groot was gegroeid (max. 90 medewerkers / 5 vestigingen) was dat ook de hoogste tijd voor hem om een nieuwe start te maken. Hij besloot zijn kennis en ervaring in te zetten om ondernemers te helpen hun droom te verwezenlijken (en soms om hen ‘uit de droom te helpen’). Daarin komen zijn kwaliteiten het best naar voren; van onderwijskundige, kwaliteitskundige en veranderkundige, tot filosoof, visionair en ondernemer. Maar zijn sterkste punt is de verbinding tussen ‘hard’ en ‘zacht’, tussen mensen, tussen concept-ontwikkeling en uitvoering / de praktijk, tussen korte- en (middel)lange termijn. De sprong De jaren na zijn vertrek uit Triam werd Piet zich steeds bewuster van de grote ontwikkelingen van deze tijd. Opnieuw klopt zijn ondernemershart en is hij in cocreatie met verschillende partners bezig met interessante, betekenisvolle initiatieven. Daarnaast voert hij freelance opdrachten uit en creëert hij mogelijkehden voorzijn opdrachtgevers. Zijn visitekaartjes tonen rollen als inviseur, arrangeur, transformateur, derailleur en co-creator. Hoewel hij zegt dat hij niet meer werkt is hij voorlopig nog wel even bezig……