Waarom Piet gaat bloggen

Het is vandaag 13 juni 2012, de dag dat ik 65 word. Om 16.42 wel te verstaan; het moment waarop dit blog is gelanceerd. Het is een goed moment om bij stil te staan. Voor velen is 65 de leeftijd waarop een nieuw leven begint: ‘eindelijk tijd voor de leuke dingen’. Stoppen met werken. Er wordt naar toe geleefd. “Hoe lang moet jij nog?”

Ik ervaar dat anders, hoewel er ook bij mij sprake is van een nieuwe start: de start van dit blog. En 5 cycli van 13 jaar zijn ook mooi voor iemand die 13 als het geluksgetal ziet. In een van de volgende blogs kom ik daar ongetwijfeld nog op terug. Ik zie deze dag als een goede gelegenheid het verleden te eren, niet te koesteren. En om te kijken waar en wat je bent en waar naar je toe gaat. Wie mij kent weet het: ‘anders kijken, anders denken, anders doen’. Klinkt zwaarder dan het in de praktijk is. Maar wat ik zie, denk en doe ga ik in deze blog met iedereen delen die daar geinteresseerd in is. Zo’n 13 keer per maand. Lees mee en reageer.

En verder ga ik door met alles waarmee ik al bezig was: leuke dingen doen!